Kerk-zijn in het coronatijdperk

De 'normale' kerkelijke activiteiten staan momenteel stil door het coronavirus. Hieronder artikelen over het wel en wee van gemeenteleden, overdenkingen en informatie over bijvoorbeeld de online kerkdiensten.

Ook al er is geen face to face contact mogelijk, met de digitale middelen is het wel mogelijk om contact te houden. En een kaartje sturen kan ook nog steeds. En help elkaar met bijvoorbeeld het doen van boodschappen voor een oudere uit je kring.

Vakantiebijbelverhaal (2)

Een nieuw bijbelverhaal! Het tweede deel over Jeremia, de val van Jeruzalem.
Met een bijbehorend werkblad.

 


Nog meer bijbelverhalen? Zie Kerk-zijn in het coronatijdperk

Vakantiebijbelverhaal (1)

Een nieuw bijbelverhaal! over Jeremia de profeet.
Met een bijbehorend werkblad.

 


Nog meer bijbelverhalen? Zie Kerk-zijn in het coronatijdperk

Voor de kinderen!

Ha allemaal,

Het schooljaar zit er al weer bijna op.

Wat was het een gek jaar he, niet naar school kunnen, niet naar de kerk kunnen.

Gelukkig mochten jullie nog een poosje voordat de zomervakantie begon naar school, zodat je lekker met je vriendjes en vriendinnetjes kon spelen. Je juf of meester weer kon zien.

Helaas kunnen we nog niet met alle mensen tegelijk naar de kerk. Dat is wel jammer he? Geen crèche, geen bijbelklas.

Misschien houd je wel heel veel van kleuren, dan kan je misschien aan papa of mama vragen of ze de volgende kleurplaten uit kunnen printen, met deze kleurplaten kan je elke week een kleurplaat kleuren, en een Bijbeltekst erbij lezen of leren. En ook iedere keer een stukje van je held kleuren. Check de volgende link maar even:

https://dewonderwolk.nl/zomervakantie/

Veel kleurplezier.

Groetjes van de kind en kerk commissie

Bijbelverhaal voor de kinderen (10)

Een nieuw bijbelverhaal! over de Hemelvaart van de Here Jezus.
Met een bijbehorend werkblad.

 


Nog meer bijbelverhalen? Zie Kerk-zijn in het coronatijdperk

Bijbelverhaal voor de kinderen (9)

Een nieuw bijbelverhaal! over Jesaja de profeet.
Met een bijbehorend werkblad.

 


Nog meer bijbelverhalen? Zie Kerk-zijn in het coronatijdperk

Coronajournaal (39)

Iedere dag schrijft iemand uit onze gemeente een stukje over haar of zijn dag in deze vreemde tijd.

Vandaag Ard Heek

De coronatijd. Voor sommigen van ons een moeilijke tijd. Onzekerheid over de lichamelijke en/of financiële toestand van jezelf of iemand die je dierbaar is. Deze mensen in het bijzonder sterkte gewenst. Voor anderen vooral een saaie of vervelende periode. De werkzaamheden moeten op omslachtige wijze voorgezet worden of je zit je simpelweg rot te vervelen, mogelijk in het gezelschap van steeds vervelender wordende lotgenoten. Maar voor mij is het stiekem juist wel een relaxte tijd. Ik werk net als anders nog twee dagen in een timerwerkplaats maar mijn rol als instructeur op het vmbo kan niet meer worden uitgevoerd. Ergens mis ik het werk op het vmbo, desalniettemin kan ik wel wennen aan de tweedaagse werkweek. Ik ben al even bezig met het schrijven van een boek dus de extra uurtjes thuis hoeven niet verloren te gaan. Ook mijn grootste hobby, het kijken van films en series, heeft er niks onder te lijden. Al met al voor mij dus een iets saaiere maar geenszins vervelende tijd.

Gisteren was het voor mij toch een unieke dag in het eentonige tijdperk. 

Lees meer: Coronajournaal (39)

Bijbelverhaal voor de kinderen (8)

Hizkia is ernstig ziek, hij gaat sterven Zal God zijn plan veranderen?
Er zit een opdracht over een zonnewijzer in het filmpje.

 


Nog meer bijbelverhalen? Zie Kerk-zijn in het coronatijdperk

Coronajournaal (38)

Iedere dag schrijft iemand uit onze gemeente een stukje over haar of zijn dag in deze vreemde tijd.

Vandaag Arno Hulzebosch

Het is waardevol van elk moment wat te leren. Tenminste… dat probeer ik, in deze tijd komt eenieder voor een uitdaging te staan. Ik hoop oprecht dat het goedkomt met die mensen die zwaar getroffen worden door het virus, hetzij de gezondheid of wellicht een eigen bedrijf en mijn gebeden zijn met jullie.

Als student is het allemaal even wennen, een docent die je achter de vodden aan zit dat je moet opschieten met een opdracht maakt via de mail toch wat minder indruk dan dat hij dat persoonlijk doet. Dus jezelf blijven motiveren en goed plannen is nu belangrijker dan ooit. Een uitdaging maar ook een leermoment, waar ik een paar weken geleden vol goede moed aan school begon in mijn kamertje thuis en binnen een uur mijn aandacht al kwijt was door alle afleidingen die het internet biedt, kan ik mij nu langdurig concentreren en manieren vinden om die concentratie vast te houden.

Ik zou naar Zwitserland gaan voor een stage opdracht, helaas gaat dit allemaal niet door wat een teleurstelling is. Maar deze tijden brengen ook voordelen, meer mensen zijn bij ons thuis. Ik heb meer tijd om door te brengen met de mensen die belangrijk zijn in mijn leven. Thuis samen lunchen bijvoorbeeld zijn kleine dingen die wij heel lang niet meer gedaan hebben maar waar we nu weer tijd voor hebben. Kleine dingen waarvan ik kan genieten en waar ik ook dankbaar voor ben.

Ik wens iedereen het beste toe! En hopelijk tot snel!


Nog meer lezen? Zie Kerk-zijn in het coronatijdperk

Coronajournaal (37)

Iedere dag schrijft iemand uit onze gemeente een stukje over haar of zijn dag in deze vreemde tijd.

Vandaag Jeroen Visscher

Wat begon met een virus in China, wat over waaide naar Europa, dat sinds 27 februari hier in Nederland aanwezig is...het Corona virus..
Duizenden besmettingen, bijna 5.000 overleden hier in Nederland en zoveel meer wereldwijd. Een bijzondere tijd, een heftige tijd, een onzekere tijd die iedereen van ons op welke manier dan ook in hem of haar greep houdt.

Enorm dankbaar ben ik dat ik nog dagelijks naar mijn werk mag, zoals ze dat noemen een 'vitaal beroep'. Als leidinggevende van een supermarkt in Hilversum voorzien wij de klanten van hun dagelijkse voorzieningen. Na een bizarre "hamster" periode: Kerstdrukte, maar deze hamster periode hield 2 á 3 weken aan, is de rust enigzins weer wedergekeerd. Heel gek om zoiets mee te maken.

Mensen die in angst leven voor enerzijds voedsel te kort en anderzijds enorm bang zijn voor het oplopen van het virus.

Lees meer: Coronajournaal (37)

Coronajournaal (36)

Iedere dag schrijft iemand uit onze gemeente een stukje over haar of zijn dag in deze vreemde tijd.

Vandaag Nelleke Slotman

We mogen elke dag met onze hond Floki naar het bos. Dit is een heerlijk moment, even genieten van de prachtige natuur, de frisse lucht en een blije hond. 

Sinds de coronatijd is het allemaal anders. Ik heb een eigen onderneming voor bloemen en planten styling. Normaal zou ik nu druk zijn met bruiloften, helaas zeggen de bruidsparen af of verplaatst het naar later dit jaar of volgend jaar. Ik vind het heel jammer dat ik mijn passie nu niet volledig kan uitvoeren. Maar mijn gedachtes gaan uit naar alle bruidsparen. Je kijkt al een jaar uit naar de grote dag, alles gepland en nu dit. Iets wat je nooit hebt kunnen bedenken, gebeurt toch!

Ik ben ontzettend dankbaar voor mijn werk. Het is een spannende tijd nu met een eigen onderneming. Maar ik ben zo blij met alle lieve reacties van mijn klanten en de mensen om ons heen. We kijken meer naar elkaar om! Je ziet veel mooie reacties als je voor de deur staat met een boeket bloemen. Blij en verrast ook veel mensen zijn emotioneel, omdat ze hun familie moeten missen. Dit raakt ons.

Het is een spannende onzekere tijd voor ons allemaal, toch voelen we ons gedragen door Gods hand. Houd vol! 


Nog meer lezen? Zie Kerk-zijn in het coronatijdperk

Pagina 1 van 6

Activiteiten

Geen gegevens gevonden

 

Adres

Van Schothorststraat 24
3772 AX  Barneveld
Telefoon: 0342-490239
 

Predikant sectie Zuid

Ds. W.M. Blijdorp heeft het beroep aangenomen

Predikant sectie Noord

Ds. A. Buursema

Tweets @kerkinbarneveld