Kerkdiensten in coronatijd

 

Afspraken m.b.t. het bezoeken van de diensten tijdens Corona

Fijn dat u de zondagse kerkdienst fysiek wilt bezoeken. Om te voldoen aan de richtlijnen van de overheid en de kans op besmetting met Corona tijdens het bezoeken van de diensten te minimaliseren, hebben we de volgende afspraken gemaakt en we vragen van u deze te respecteren.

Vanaf 25 september is de 1,5 meter maatregel opgeheven. Dit geeft ons als gemeente weer ruimte om in grotere getale naar de kerk te komen.

De ochtenddienst

Het coronateam heeft besloten dat vanaf volgende week iedereen weer welkom is in de kerk. Aanmelden is niet meer nodig. Wij zien dit als een mooie, en tegelijk grote stap en we verwachten dat hier verschillend op gereageerd wordt. Daarom is het volgende besloten:

  1. Iedereen is welkom in de kerk. De 1,5 meter-regel wordt niet langer toegepast.
  2. Voor hen die graag naar de dienst komen, maar liever nog afstand houden, wordt een deel van de kerkzaal vrijgehouden. In dit deel blijft de 1,5 meter-regel van toepassing.
  3. Voor hen die het nog te vroeg vinden om met veel mensen in een ruimte te zijn, of niet de mogelijkheid hebben om te komen, blijven de livestream uitzendingen bestaan, op dezelfde manier als we in de afgelopen tijd hebben gedaan.
  4. De Bijbelklas wordt als vanouds georganiseerd. De kinderen beginnen de dienst in de kerkzaal en gaan voor de preek naar een eigen ruimte.

De middagdienst

Vooralsnog zij er ’s middags geen erediensten, maar kringbijeenkomsten. Specifieke kringen worden uitgenodigd, maar iedereen is zonder aanmelding vooraf welkom.

Appél

Op iedereen doen we een appél om verantwoordelijkheid te nemen in de vrijheid die geboden wordt. Heb je klachten, blijf thuis en houdt afstand van mensen die dat op prijs stellen.

Melden besmetting met COVID-19 na bezoek aan De Burcht

Wanneer u een dienst/bijeenkomst in de Burcht heeft bijgewoond en u wordt binnen 10 dagen daarna positief getest op COVID-19, dan vragen we u vriendelijk om dit te melden aan de scriba (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Deze informatie zal vertrouwelijk worden behandeld. Na overleg met u zal deze besmetting worden gemeld aan de bij uw bezoek aan het kerkgebouw andere aanwezigen. U kunt hierbij zelf aangeven of dit een anonieme melding dient te zijn of dat wij bij de melding uw naam mogen vermelden.

Wij wensen u thuis of in de kerk een gezegende dienst toe.

Adres

Van Schothorststraat 24
3772 AX  Barneveld
Telefoon: 0342-490239
 

Predikant sectie Zuid

Ds. W.M. Blijdorp

Predikant sectie Noord

Ds. A. Buursema

Tweets @kerkinbarneveld